Mini mansarda

prenova mansarde
KUHINJA, JEDILNICA, DNEVNA SOBA

02 nov Mini mansarda

Mlada 4-članska družina, ki si je že uredila stanovanje v mansardi domače hiše, ima prostorsko stisko. Prosili so naju, kako bi v obstoječ tloris z vhodom, kuhinjo in dnevno sobo najbolj funkcionalno umestili dodatno otroško sobo.

TLORIS MANSARDE

Z ustrezno zasnovo, smo družini pomagali, da bo tudi njihovo majhno stanovanje, kljub mali kvadraturi in mansardi, videti veliko in prostorno. Kuhinjo in dnevno sobo smo povezali v en večji prostor, ki smo mu dodali strešna okna. Želja je bila, da bi obdržali obstoječe kuhinjske elemente. Takšne želje terjajo od naju še večji izziv pri sami prerazporeditvi pohištva in tudi barvni usklajenosti prostora. Ker so bile stare  kuhinjske fronte kvalitetne iz mediapana, se jih bo dalo prebarvati v magnolia barvo. Masivno leseno mizo in stole prav tako. Tako bo stara kuhinja dobila nov sijaj, stanovanje pa bo celostno barvno usklajeno, kar prej ni bilo.

JEDILNICA Z DNEVNO SOBO

Želja je bila obdržati tudi čim več obstoječega pohištva. V kolikor je pohištvo kvalitetno in se ga da obnoviti/prebarvati/pretapicirati, se s takšnimi željami strinjava. Če pa govorimo o nizkokakovostnem pohištvu iz iverala, je pri prenovah dostikrat bolje izbrati novo pohištvo, ki bo bolj primerno za prenovljeni prostor. Končni rezultat bo boljši in tudi mi bomo bolj zadovoljni.

KUHINJA, JEDILNICA, DNEVNA SOBA

Mali 3-letnik bo dobil novo sobico. Kljub mali kvadraturi nam je uspelo ustvariti prijeten kotiček z vsem, kar otrok potrebuje. Izbrali smo nevtralno pohištvo, ki bo “pasalo k vsemu”, tudi ko bo otrok že večji in se mu bo spremenil okus. Stene pa bo enostavno prepleskati v nov, letom primeren, motiv.

OTROŠKA SOBA
TLORIS
Ni komentarjev

Sorry, the comment form is closed at this time.